سفر هیجان انگیز به زیر دریا
سفري هيجانانگيز و خوردني به زير دريا!
مگر ميشود از خوراكيهاي مفيد دريايي گذشت؟ زير دريايي آماده حركت است، لطفا سوار شويد.
به گزارش مجله پيام دلتا، خوراكيهاي دريايي از قبيل ماهي، ميگو، خرچنگ، خاويار و حتي انواع صدفهاي دريايي خواص زيادي براي بدن دارند كه در ادامه به آنها اشاره ميكنيم.
خواص غذاهاي دريايي
مگر ميشود از خير اين خوراكيها گذشت؟
دريا و تمام نعمتهايش براي سلامتي بدن ما مفيد است و اهميت زيادي دارد؛ اگر شما هم تا به امروز در سبد غذاييتان از غذاهاي دريايي زياد استفاده نميكرديد، هرچه زودتر ليست غذاي هفتگي خودتان را در سطل زباله بيندازيد.
مزاياي مصرف ماهي
ماهيها بخش مهمي از يك رژيم غذايي سالم هستند.
مصرف ماهي، به مقدار يك يا دو بار در هفته ميتواند در كاهش خطر ابتلا به بيماريهايي مانند آسم دوران كودكي تا سرطان پروستات موثر باشد.
ماهي، منبع غني از اسيدهاي چرب امگا ۳ است. گوشت ماهي مقدار كمي چربي و مقدار زيادي پروتئين دارد. مصرف ماهي در دوران بارداري ميزان خطر تولد نوزاد نارس را كاهش ميدهد .
البته خانمهاي باردار بايد به خاطر جيوهي موجود در ماهي در خوردن آن زيادهروي نكنند و با يك متخصص تغذيه مشورت كنند.
روشهاي سالم براي لذت بردن از مصرف ماهي عبارتند از : ماهي سرخشده، پخت در فر ، آبپز، ماهي بريانشده و بخارپز .
ويتامينهاي ماهي
– مقدار زياد پروتئين
– مقدار كم چربي اشباعشده
– مقدار زياد چربي غيراشباع
– مقدار زياد امگا ۳
علائم فساد ماهي
- بدن ماهي فاسدشده نرم است و در مقابل فشار انگشت تغيير شكل ميدهد.
- بوي گنديدگي نيز از ديگر علائم فساد ماهي است.
- ظاهر ماهي كدر و كثيف است و ماده مخاطي لزجي روي سطح آن مشاهده ميشود.
- آبشش ماهي فاسد رنگپريده است و به راحتي جدا ميشود.
ميگو
پس از ماهي، ميگو مهمترين غذاي دريايي به حساب ميآيد.
ميگوي خام گوشت سفت و شفافي دارد كه حاوي كالري و چربي اشباعشده كمي است. ميگوها اندازه و رنگهاي گوناگوني دارند؛ مانند صورتي، خاكستري و مايل به زرد. مواد مغذي آنها بسيار زياد است و حاوي ويتامينها و مواد معدني مفيدي هستند.
ويتامينهاي ميگو
- حاوي ماده معدني سلنيوم است. سلنيوم( selenium ) در خنثيسازي تاثيرات راديكالهاي آزادي كه باعث بروز سرطان ميشوند، موثر است..
- مقادير زيادي پروتئين كمچرب و كمكالري دارد.
- حاوي مقادير قابل ملاحظهاي ويتامين D است كه براي سلامت دندانها و استخوانها ضروري است. همچنين جذب كلسيم و فسفر را در بدن تنظيم ميكند.
- ويتامين B12 دارد و مصرف آن باعث عملكرد درست مغز و بلوغ گلبولهاي خون ميشود.
- حاوي اسيدهاي چرب امگا ۳ است و از آنجا كه كلسترول خون را كاهش ميدهد، باعث محافظت بدن در برابر بيماريهاي قلبي – عروقي ميشود.
- خاصيت ضد التهابي دارد و در كاهش تورم لثهها موثر است.
خواص خرچنگ دريايي
خرچنگها يكي از محبوبترين و خوشمزهترين موجودات دريايي هستند كه توسط صيادان و ماهيگيران صيد ميشوند و به فروش ميرسند .
مزاياي مصرف گوشت خرچنگ
بهبود سلامت استخوان
كلسيم و فسفر به ترتيب بيشترين عناصر از مواد معدني هستند كه در استخوانها يافت ميشوند . يك خبر خوب براي دوستداران خرچنگ اين است كه گوشت خرچنگ منبعي سرشار از فسفر است و همين امر موجب بهبود و تقويت استخوانها ميشود.
حفاظت از قلب و سلامت عروق
گوشت خرچنگ حاوي مقادير زياد اسيدهاي چرب امگا 3 است كه اين اسيدهاي چرب باعث بهبود التهاب در سراسر بدن، كاهش سطح كلسترول خون، كاهش خطر بروز حملات قلبي و مغزي و كاهش فشار خون ميشود .
سمزدايي طبيعي بدن
از وظايف اصلي كبد و كليه سمزدايي بدن و تصفيه خون انسان است؛ گوشت خرچنگ حاوي مقدار زيادي فسفر است. فسفر به عملكرد كليهها كمك ميكند و آن را بهبود ميبخشد؛ در نتيجه سرعت سمزدايي بدن افزايش پيدا ميكند .
بهبود عملكرد ذهن
خرچنگ با داشتن طيف گسترده و متنوعي از عناصر مفيد و مغذي مثل مس، سلنيوم و اسيدهاي چرب امگا 3، تاثير مستقيمي بر بهبود و عملكرد فعاليت سيستمهاي عصبي دارد؛ در نتيجه باعث تقويت عملكرد ذهن و حافظه ميشود .
بهبود عملكرد سيستم ايمني بدن
سلنيوم از جمله عناصر موجود در گوشت خرچنگ است كه به طور مستقيم با عملكرد حافظه ارتباط دارد و به عنوان يك آنتياكسيدان عمل كرده و از بدن در برابر بيماريهاي مزمن و خطرناك محافظت ميكند.
خاويار دريايي
خاويار يك ماده غذايي پرانرژي است و ارزشمند است كه طعم و بويي بسيار خوشايند دارد.
ويتامينهاي مفيد خاويار
- به طور عمده پروتئين موجود در خاويار متشكل از اسيدهاي آمينه آرژنين، هيستامين، ايزولوسين، ليزين و ميتونين است.
- چربي موجود در خاويار نيز به دو دسته عمده تقسيم ميشود كه عبارتند از “25 درصد كلسترول ” و “75 درصد لستين”.
- مصرف خاويار از ابتلا به بيماري افسردگي و بيماريهاي قلبي- عروقي پيشگيري ميكند؛ زيرا در خاويار غلظت اسيدهاي چرب از نوع امگا 3بسيار بالا است.
- وجود اسيدهاي چرب” امگا 3 ” در خاويار مانع از افزايش كلسترول خون و به دنبال آن باعث پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي – عروقي ميشود.
- مصرف خاويار در پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي آرتريت رومائيد (التهاب مفاصل)، بيماريهاي دستگاه گوارش و بعضي از انواع سرطان نيز موثر است.
- خاويار از نظر عنصر آهن نيز غني است و به همين دليل مصرف آن به افراد مبتلا به كمخوني توصيه ميشود.
صدفهاي خوراكي
تقاضا براي خوردن صدف طي دو تا سه دهه گذشته، به طور قابل ملاحظهاي افزايش يافته است. اين بيمهرگان خوشمزه ممكن است در ظاهر خيلي شبيه به پوست خارجيشان نباشند اما بسيار خوشمزه هستند.
ويتامينهاي صدفهاي خوراكي
سلامت قلب
صدف سطوح بالاي اسيدهاي چرب امگا 3 دارد كه فرم خوبي از كلسترول هستند. صدف و اسيدهاي چرب آنها ميتوانند محتواي كلسترول بد را در جريان خون كاهش دهند.
كاهش فشار خون
صدف محتواي پتاسيم و منيزيم بسيار بالايي دارد. اين دو ماده، يعني پتاسيم و منيزيم ميتوانند به كاهش فشار خون كمك كنند.
درمان آكنه
ميزان روي در صدف ميتواند باعث جلوگيري از ميكروبهاي ايجادشده توسط آكنه شود. روي همچنين التهاب را كاهش ميدهد و منافذ را پاك ميكند و باعث كاهش كراتينوسيتها ميشود كه از بزرگ شدن منافذ پوست جلوگيري ميكنند.
بهبود عملكرد مغز
از خواص ديگر صدف اين است كه يك منبع غني از B12، اسيدهاي چرب امگا 3، روي و آهن به شمار ميرود و براي عملكرد مغز و حافظه بسيار مفيد است.
رژيم مديترانهاي با غذاهاي دريايي
اگر به دنبال لاغري و كاهش وزن بدون گرسنگي هستيد؛ بايد بدانيد كه رژيم مديترانهاي و مصرف غذاهاي دريايي يك راهحل مناسب است. درواقع يكي از اركان اصلي اين نوع رژيم انواع غذاهاي دريايي مثل ماهي سالمون، ساردين، قزلآلا، تن، ماكرل، صدف و خرچنگ است.
رژيم مديترانهاي به صورت طبيعي به مديريت وزن و كاهش چربي دريافتي بدن كمك ميكند و همچنين شما به آساني ميتوانيد مواد مغذي بسيار زيادي بخوريد.
بنابراين، ماهي، محصولات لبني و گوشت حيوانات تغذيهشده با علوفه طبيعي حاوي اسيدهاي چرب سالم براي اين نوع رژيم لاغري مورد نياز هستند.
از اين ميان، اسيدهاي چرب سالم در غذاهاي دريايي به شما در تجربهي احساس سيري، مديريت وزن و لاغري، كنترل قند خون و بهبود سطح انرژي و خلق و خو كمك زيادي ميكنند.
[ بازدید : 191 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]