رنگین کمان لاغری
رژيم غذايي رنگي! تعجب نكنيد اين يك مقاله جالب است كه ارزش خواندن دارد.
اگر دغدغهي اضافه وزن و چاقي داريد و تمام راههاي لاغري را امتحان كردهايد و نتيجه دلخواهتان را نگرفتهايد؛ بايد به شما اين مژده را بدهيم كه خبري خوب در راه است!
به گزارش مجله پيام دلتا، براي اينكه بيشترين فوايد را از مصرف ميوهها و سبزيها به دست بياوريم، بايد حداقل در طول هر روز يك وعده مصرفي از هر ۵ گروه خوراكيهاي رنگي را به برنامه و رژيم غذايي خودمان اضافه كنيم.
اين ۵ گروه خوراكيهاي رنگي عبارتاند از: خوراكيهاي آبي و بنفش، سبز، سفيد، زرد و نارنجي و قرمز. كمپين Color Way يا همان رژيم لاغري پنجرنگ با محوريت استفاده از اين مواد غذايي و ارتقاي سلامت انسانها راهاندازي شده است. با ما همراه باشيد.
تاريخچه رژيم لاغري رنگي
در سال ۱۹۸۸ National Cancer Institute در آمريكا، پروژه آزمايشي ويژهاي را با نام «۵ وعده در روز براي سلامت بهتر» طراحي كرد تا ميزان استفاده از ميوهها و سبزيها را در ميان مردم افزايش بدهد. اين برنامه آزمايشي خيلي سريع مورد حمايت ملي قرار گرفت و در سال ۱۹۹۱ نيز گسترش بيشتري پيدا كرد.
در دهه ۹۰ ميلادي، شعار «۵ وعده در روز» از طريق رسانهها، سوپرماركتها و تمامي امكانات ديگر به گوش مردم رسانده شد و نقش موثري در راستاي ارتقاي سلامت عمومي و آگاهي تغذيهاي آنان ايفا كرد.
در سال ۲۰۰۲، كمپين Color Way با محوريت رژيم غذايي پنجرنگ راهاندازي شد تا اهميت استفاده متنوع از ميوهها و سبزيهاي مختلف را به مردم جهان گوشزد كند.
اهميت رژيم غذايي رنگي
آمارها نشان ميدهند كه بخش قابل توجهي از مردم جهان در حال حاضر، به اضافهوزن يا چاقي مبتلا هستند. اين ميزان در ميان مردم آمريكا به بالاي ۵۰ درصد از كل جمعيتشان رسيده است. بهعلاوه، تعداد كودكان مبتلا به اضافهوزن و چاقي نيز به شدت رو به افزايش است.
اضافهوزن و چاقي، دو عامل مهمي هستند كه ميتوانند به بيماريهاي قلبي، سرطانها، بيماري ديابت نوع ۲، سكته مغزي، آرتريت، بيماريهاي قلبي-عروقي و اختلالهاي روانشناختي منجر ميشوند؛ در نتيجه انتخاب مواد غذايي سالمتر ميتواند به كاهش خطر ابتلا به اين بيماريها و مشكلات كمك كند.
ويژگيهاي رژيم لاغري رنگي
خوراكيهاي آبي و بنفش
آنتي اكسيدانهاي موجود در اين خوراكيها از عوامل پيشگيريكننده از آسيبهاي سلولي هستند. اين رنگ در خوراكيها باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان و سكته مغزي و همچنين بيماريهاي قلبي ميشود.
اين خوراكيهاي مغذي شامل اين موارد هستند: بلوبري، انگور بنفش، آلو، كشمش و بادمجان.
درواقع، اين ميوهها و سبزيها حاوي فلاونوئيدها، فيتوكميكالها و آنتياكسيدانهايي مانند آنتوسيانينها، ويتامي C، اسيد فوليك و پليفنولها هستند كه قطعا نقش مهمي در عملكرد صحيح ارگانهاي حياتي بدن و سلامتي آنها دارند.
خوراكيهاي سفيد رنگ
آنتياكسيدانها در پيشگيري از ابتلا به سرطان نقش دارند و فشار خون را كاهش ميدهند. ميوهها و سبزجات سفيدرنگ حاوي ميزان زيادي ويتامينهاي گروه B، پتاسيم و فيبر هستند.
رنگ سفيد شامل اين خوراكيها است: سير، پياز، گلكلم، سيبزميني، موز و گلابي.
كه قطعا در انواع چاشنيهاي فصلي، غذاهاي كمكالري و سالادهاي رژيمي ميتوان از آنها استفاده كرد.
خوراكيهاي با رنگ قرمز
قرمز يك رنگ اشتهابرانگيز است با كلي خاصيت!
اين خوراكيها داراي ليكوپن و آنتي اكسيدانهايي هستند كه به پيشگيري از ابتلا به سرطان كمك ميكنند و سلامت دستگاه قلب و عروق و همچنين سلامت چشمها را ارتقا ميدهند.
خوراكيهاي مفيد قرمز رنگ شامل اين موارد ميشوند: گوجهفرنگي، هندوانه، گريپفروت، تمشك، سيب قرمز و لوبيا قرمز.
درواقع اين خوراكيها حاوي آنتياكسيدانهاي مهمي مانند آنتوسيانينها هستند كه در تناسباندام و سلامت بدن تاثير زيادي دارند.
خوراكيهاي سبز رنگ
رنگ سبز شامل خوراكيهاي مغذي مانند اسفناج، خانوادهي سبزيهاي برگدار، كيوي و ساير ميوهها و سبزيجات است.
ويتامين K باعث انعقاد خون و ارتقاي سلامت استخوانها ميشود. مواد غذايي سبزرنگ همچنين سرشار از ويتامينهاي A و C، فولات، كلسيم و آهن هستند.
همچنين اين محصولات ميزان بالايي از فيتوكميكالها دارند و ويتامينهاي ضروري، مواد معدني و فيبر زيادي هم به بدن ميرسانند.
شما ميتوانيد در انواع سالادهاي رژيمي از ميوهها و سبزيجات سبز رنگ و تازه با فيبر غذايي بالا استفاده كنيد.
خوراكيهاي نارنجي و زرد رنگ
رنگ نارنجي و زرد شامل چنين مواردي است: هويج، سيبزميني شيرين، كدو، طالبي، هلو، پرتقال و آناناس.
اين ميوهها و سبزيها حاوي بتاكاروتن، ويتامين C، ويتامين E، فولات و بيوفلاونوئيدها هستند كه ميتوانند يك رژيم لاغري سالم را براي شما رقم بزنند.
بتاكاروتن موجود در اين خوراكيها باعث بهبود سلامت چشم و عملكرد دستگاه ايمني ميشود.
مزيتهاي رژيم لاغري رنگي
مصرف ميوه و سبزيهاي رنگي و متنوع به طور منظم ميتواند به بدن در مقابله با سرطانها، كنترل فشار خون بالا، تثبيت حافظه، مقابله با روند پيري، لاغري و كنترل وزن و داشتن دندانها و استخوانهاي سالم كمك كند.
همچنين، كاهش خطر ابتلا به بيماري ديابت نوع ۲، بيماريهاي قلبي-عروقي و بيماريهاي ريوي و تنفسي از ديگر فوايد مصرف منظم ميوه و سبزيها در هر رنگ و اندازه است. البته با وجود اين خوراكيهاي رنگي تنوع انتخاب شما هم بالاتر ميرود.
شما ميتوانيد از اين خوراكيهاي رنگي مغذي در انواع سوپ، غذاها و سالادهاي خانگي رژيمي و كمكالري استفاده كنيد و روز به روز زيباتر و سالمتر شويد.
[ بازدید : 190 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]