16 خوراکی گول زننده

سه شنبه 26 شهريور 1398
16:09
مجله دلتا

خوراكي هاي گول زننده را مي شناسيد؟ با دلتا و اين مطلب مهيج همراه باشيد.

خام

اين خوراكي ها به شما دروغ مي گويند!

شايد برخي از اين مواد مغذي، خوش رنگ و لعاب باشند اما طريقه ي مصرف آنها هم مي تواند از نظر علم تغذيه مهم باشد. نظر شما درباره رژيم غذايي خام خواري چيست؟

خام خوردن بعضي مواد غذايي خطري ندارد؛ براي مثال بسياري از ميوه ها و سبزيجات را مي توانيم بعد از شستن، بدون انجام كار خاصي بخوريم. با اين حال، بعضي مواد غذايي هم هستند كه هرگز نبايد خام خورده شوند!

به گزارش مجله پيام دلتا، در سال هاي اخير، بحث سالم خوري و استفاده از مواد غذايي به صورت طبيعي بسيار داغ شده است. يكي از نتايج اين جريان، رژيم غذايي خام خواري است كه طرفداران زيادي هم دارد.

حالا اين سؤال مطرح است كه آيا مي توانيم همه ي مواد غذايي را به صورت خام مصرف كنيم؟

خام-خواري

خوراكي هاي گول زننده

بعضي مواد غذايي هستند كه هرگز نبايد خام خورده شوند؛ چون ممكن است هضم آن ها براي بدن و معده دشوار باشد يا حاوي مواد سمي و باكتري باشند كه مي توانند شما را بيمار كنند.

در ادامه به معرفي مواد غذايي مي پردازيم كه هرگز نبايد آن ها را به صورت خام بخوريد.

شير

شير تازه را بهترين نوع شير براي بدن مي دانند اما تازه بودن شير به اين معنا نيست كه به طور مستقيم از گاو، بز، گوسفند يا شتر دوشيده شده است.

درواقع، شير خام يا غير پاستوريزه مي تواند حاوي باكتري هاي مضر و ديگر ميكروب هايي باشد كه مي توانند باعث بيماري يا حتي مرگ شوند. خوردن شير خام مي تواند باعث ابتلا به عفونت هاي جدي مثل باكتري هاي سالمونلا و ليستريا هم شود.

تخم مرغ

گرچه خوردن تخم مرغ خام در كشورهايي مثل ژاپن و كره رايج است اما اين تصور رايج كه تخم مرغ خام سالم تر از تخم مرغ پخته شده است، توسط تحقيقات دانشمندان رد شده است.

در اين تحقيق پي برده شد كه وقتي تخم مرغ را به صورت پخته مي خوريد، پروتئين آن بيشتر از حالت خام جذب بدن مي شود، به طوري كه ما ۹۰ درصد پروتئين تخم مرغ پخته را جذب مي كنيم اما اين ميزان در مورد تخم مرغ خام ۵۰ درصد است.

به علاوه، براي اينكه از نابود شدن باكتري سالمونلاي درون تخم مرغ مطمئن شويم، بايد آن را خوب بپزيم.

شير-و-تخم-مرغ-خام

بادام تلخ

بادام تلخ به خواص درماني اش شهرت دارد، گرچه تا به حال هيچ تحقيق قطعي اي اين خواص را اثبات نكرده است.

در حقيقت، ماده ي سيانيد در مقدار معيني مي تواند سمي و مرگبار باشد. خوردن ۷ تا ۱۰ بادام تلخ در كودكان مي تواند منجر به مرگ شود و ۱۲ تا ۷۰ عدد بادام تلخ هم براي افراد بزرگسال مي تواند كشنده باشد.

طبق تحقيقات، خوردن ۴ تا ۵ عدد بادام تلخ مي تواند باعث گيجي، حالت تهوع و كرامپ (انقباضات غير ارادي و دردناك) شكمي شود. بادام هاي خام و تلخ در آمريكا جزء مواد غذايي ممنوعه محسوب مي شوند.

آرد

خوردن آرد به صورت خام، ريسك ابتلا به باكتري اي كولاي را دارد. باكتري هاي درون مواد غذايي حاوي آرد با پخته شدن از بين مي روند.

سيب

يك ضرب المثل هست كه مي گويد هر روز يك سيب بخور تا دكتر به سراغت نيايد!

اما دانه هاي سيب حاوي ماده اي به نام آميگدالين هستند كه گاز زدن تصادفي آن ها مي تواند باعث انتشار ماده ي سيانيد شود. گرچه براي اينكه سيانيد به دوز كشنده اي برسد، بايد نزديك به ۴۰ دانه ي سيب را ببلعيد اما كارشناسان مي گويند حتي مقدار اندكي از اين ماده هم مي تواند خطرناك باشد و بايد حتماً از بلعيدن دانه هاي سيب خودداري كنيد.

بادام هندي

بادام هندي نه تنها يك ميان وعده ي خوشمزه است بلكه كلسترول هاي مضر را كاهش مي دهد، ريسك حمله قلبي را كم مي كند و به حفظ تناسب اندام كمك مي كند.

با اين حال، بادام هندي خام حاوي اوروشيول است، ماده اي سمي كه در گياه پيچك سمي وجود دارد كه از همان تيره ي درخت بادام هندي است. در بعضي افراد حتي تماس با بادام هندي هم مي تواند باعث يك واكنش پوستي خطرناك شود.

ماهي تن

در تهيه ي غذاهايي مانند سوشي از ماهي هاي خام و تازه اي مثل تن استفاده مي شود.

گرچه ماهي تن را به صورت خام مي توان خورد اما اگر ماهي تن خام در كنار گوشت خام يا ماهي هاي خام ديگر نگهداري شده باشد، مصرف آن ممكن است شما را با ريسك ابتلا به بيماري هاي ناشي از غذا مواجه كند.

علاوه بر اين، ماهي تن خام جيوه ي بسيار زيادي در خود دارد، ماده اي كه مي تواند تأثيرات سمي اي بر سيستم هاي قلبي – عروقي و عصبي بدن داشته باشد. تحقيقات هم نشان داده است كه ميزان جيوه در ماهي پخته شده ۴۰ تا ۶۰ درصد كمتر از ماهي خام است.

گوجه-فرنگي-خام

گوجه فرنگي

گرچه گوجه فرنگي را مي توان به صورت خام خورد اما تحقيقات نشان داده است كه فعاليت آنتي اكسيداني گوجه فرنگي پخته بيشتر از گوجه فرنگي خام است. اين بدان معني است كه براي اينكه بهره ي بيشتري از خواص گوجه فرنگي ببريد، بايد آن را به صورت پخته مصرف كنيد.

در ميان سبزيجاتي كه بيشترين انباشت مواد آفت كش را بر روي خود دارند، گوجه فرنگي رتبه ي دهم را به خود اختصاص داده است؛ بنابراين ابتدا بايد آن ها را خوب بشوييد. ريشه، برگ ها و گوجه فرنگي هاي نرسيده سمي هستند و نبايد خورده شوند.

مرغ

خوردن مرغ خام مي تواند باعث بيماري هاي جدي اي شود؛ چون حاوي باكتري هاي سالمونلا، كامپيلوباكتر يا هر دوي آن ها است؛ مسئله اي كه مي تواند باعث اسهال، تب و كرامپ (انقباضات غير ارادي و دردناك) شكمي شود.

عسل

عسل خام ممكن است حاوي تخم باكتري كلوستريديوم بوتولينوم باشد كه به ويژه براي نوزادان، كودكان زير يك سال و زنان باردار، بسيار خطرناك است.

اين مسئله مي تواند باعث مسموميت بوتوليسم شود كه عوارض جانبي آن عبارتند از حالت تهوع، استفراغ و اسهال. اين شرايط مي تواند به بروز رعشه اي خطرناك منجر شود.

قارچ-خام

قارچ

قارچ خام حاوي ماده اي به نام آگاريتين است كه در مثانه ي موش ها تأثير سرطاني دارد.

گرچه به نظر مي رسد كه اين ريسك در مورد انسان ها بسيار كمتر است، به طوري كه از هر ۱۰۰ هزار نفر حدود ۲ نفر به اين مشكل دچار مي شوند اما براي اينكه از مواد مغذي موجود در قارچ كه ريسك ابتلا به سرطان را كاهش مي دهند، بهره ببريد؛ بهتر است اول آن را بپزيد. به علاوه، پختن قارچ كمك مي كند تا آلودگي جيوه اي آن از بين برود.

بادمجان

يك عدد بادمجان حاوي حدوداً ۱۱ ميلي گرم سولانين است، ماده اي شبه قليايي كه در مقادير زياد مي تواند سمي باشد.

گرچه براي اينكه اين ماده به حد كشنده اي برسد، بايد بادمجان زيادي را به صورت خام بخوريد اما خوردن بادمجان خام مي تواند باعث حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.

سوسيس هات داگ

گرچه سوسيس هاي هات داگ معمولاً نيمه پخته هستند اما بهتر است قبل از خوردن شان آن ها را بپزيد. سوسيس هات داگ نيمه پخته مي تواند حاوي باكتري ليستريا باشد كه فقط حرارت آن را از بين مي برد.

لوبيا قرمز

لوبيا قرمز حاوي ماده ي سمي اي به نام هماگلوتينين (لكتين لوبيا قرمز) است؛ خوردن ۴ يا ۵ عدد لوبياي قرمز ممكن است باعث اسهال، گاستروانتريت شديد، حالت تهوع شديد و استفراغ شود.

لوبيا سفيد

لوبياي سفيد حاوي ماده ي لينامارين است كه در صورتي كه خام خورده شود، توليد سيانيد مي كند. خوردن لوبياي سفيد به صورت خام در مقادير بالا مي تواند كشنده باشد. خوشبختانه، طي فرايند پخت، از ميزان سيانيد لوبياي سفيد كاسته مي شود.

لوبيا سبز

گرچه لوبياي سبز خام لزوماً سمي نيست اما مي تواند حاوي مقادير بالايي لكتين باشد، پروتئيني كه مي تواند باعث مشكلات گوارشي شود.



[ بازدید : 182 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مجله دلتا است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار مشاور گروپ لیزر فوتونا بلیط هواپیما تهران بندرعباس اسپیس تجهیزات عقد و عروسی تعمیر کاتالیزور تعمیرات تخصصی آیفون درمان قطعی خروپف اسپیس فریم اجاره اسپیس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]